Superhero Breadcrumbs

Avalon Lingerie, gevestigd in het Friese Burgum, is een lingeriespeciaalzaak dat lingerie en badkleding verkoopt. Tevens heeft Avalon Lingerie een vestiging in Oosterwolde, hier staat een medische speciaalzaak die gespecialiseerd is in het aanmeten van borstprotheses.

[row][col class="col-md-6"]

Tijdens de Bodyfashion Tradefair kwam het team van Avalon Lingerie in contact met Dimitri (red. salesmanager van Softwear). De speciaalzaak was al in bezit van een voorraadbeheersysteem en niet op zoek naar een andere leverancier. Tóch ging Avalon Lingerie na het zien van de mogelijkheden van Softwear overstag; de volgende dag werd de overstap in gang gezet.

Eigenaresse Jitske Annema: ‘Vooral de mogelijke combinatie met mobiel, het webbased systeem en de cijfers die je uit het systeem kan halen sprongen voor ons naar voren. Ook de mogelijkheid om een link te leggen met de webshop sprak ons zeer aan; dit wilde we heel graag en bij onze oude leverancier liepen we hier de hele tijd tegenaan.’  

Met de combinatie met mobiel wordt de WebApp van Softwear die gebruikt kan worden op de smartphone of tablet bedoeld. Hiermee bent u altijd en overal up-to-date.

‘Door deze app kan ik de winkel precies volgen. Als ik niet in de winkel ben, ben ik nieuwsgierig en kijk ik snel even. Je kunt met de app gelijk zien hoe het bijvoorbeeld met de weekomzet, het aantal bonnen en de gemiddelde verkoop gaat, dat zijn gewoon leuke dingen. Het systeem van Softwear is in vergelijking met mijn oude systeem veel moderner, dat sprak ons het meest aan. Jullie blijven doorontwikkelen, niet van: dit is het en het blijft zo, maar er komt steeds iets nieuws bij’, aldus Jitske.

[/col][col class="col-md-6"][/col][/row]

Jitske vindt het ideaal dat het systeem webbased werkt waardoor zij niet fysiek in de winkel aanwezig hoeft te zijn om in de backoffice te kunnen werken. ‘Ik heb de backoffice ook op mijn laptop, daar heb ik een link waarmee ik ook vanuit huis kan inloggen en werken, echt super. Ons oude systeem was statisch, daar konden we ook maar op één computer inloggen en kon niemand van een andere kant erbij’, aldus Jitske.

Ook is het werken in de backoffice, vergeleken met het oude systeem, eenvoudiger en gebruiksvriendelijker. Jitske: ‘Ik vind het veel makkelijker dan ons oude systeem, daar moesten we de artikelen invoeren met de barcodes van onze leveranciers. Hierbij was ieder artikel uniek dus moesten we voor ieder artikel alles steeds opnieuw doen. Met Softwear voeren we in op het artikelnummer, dan heb je één nummer waarin alle maten staan. Dit bespaart ons veel tijd. Met lingerie heb je natuurlijk heel veel verschillende maten, je hebt bijvoorbeeld A-, B-, C- , D-, E-, F-, G-, H-, I-cup en 70 t/m 100, maar dit is in Softwear geen probleem. Daarnaast vinden we het fijn dat we nu beide vestigingen in het systeem kunnen inzien, eerst waren deze totaal gescheiden.’

Softwear is een specialist in de lingeriebranche waardoor veel van haar afnemers zich in deze branche bevinden. Door jarenlange innovatie beschikt Softwear over pasklase automatiseringsoplossingen voor zowel lingeriewinkels als lingeriegroothandels. In het systeem zijn cup- en lengtematen en het registreren van setjes geen probleem.

Wanneer gekeken wordt naar het kassasysteem zelf vindt het team van Avalon Lingerie het systeem erg gebruiksvriendelijk. ‘Iedereen redde zich er gelijk mee’, aldus Jitske. Ook wordt de organisatie van Softwear toegankelijk gevonden; ‘door de korte lijntjes worden onze eventuele vragen altijd snel beantwoord.’

Softwear

Sinds 1988 dé specialist in het online automatiseren van in- tot verkoop voor wholesale, retail en webshops. Voorraadbeheersystemen worden geleverd aan de mode-, schoenen-, lingerie- en sportbranche.

 

Meer weten?

Locatie
Merwedeweg 6
3621 LR  Breukelen

Bel (alleen voor kassastoringen) 
+31 (0)20 229 29 29

Mail voor support
help@softwear.nl

Volg ons

Meld u aan voor de Softwear-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Softwear.