technische banner

Winkeliers hebben last van cybercriminaliteit

LEIDSCHENDAM - Veel winkeliers hebben last van cybercriminaliteit, zoals oplichters die online geld proberen af te troggelen (phishing), hackers of computervirussen. Toch schatten veel ondernemers in de branche de risico's hiervan nog veel te laag in. Daarvoor waarschuwt Detailhandel Nederland.

Eén op de acht winkeliers heeft wel eens te maken gehad met cybercriminaliteit, blijkt uit onderzoek in opdracht van de brancheorganisatie. De gemiddelde schade zou bijna 54.000 euro bedragen. Voor één op de twaalf winkeliers loopt de schade zelfs op tot boven de 250.000 euro. Het gaat dan om herstelkosten, omzetverlies, tijdverlies en extra beveiligingskosten.

"De schades zijn dermate groot, dat de continuïteit van winkels in het geding kan zijn. Voor ons een belangrijke reden om de noodklok te luiden'', aldus adjunct-directeur Bert van Steeg van Detailhandel Nederland. Hij denkt dat vooral kleinere winkeliers zich bewuster moeten worden van de risico's die gepaard gaan met online toepassingen als kassasystemen en beveiliging. Grote ketens zouden hieraan over het algemeen wel al voldoende aandacht besteden.

Bron: Telegraaf

Softwear biedt al zijn klanten de virusscanner en firewall van Eset aan.

Eset is zeer bekwaam in het tegenhouden van cyberaanvallen, trojan horses, virussen en beschermt momenteel meer dan 110 miljoen gebruikers over de hele wereld.
Heeft u nog geen bescherming op uw computer/ kassa, overweeg dan de bescherming van Eset.
Voor een klein bedrag per maand,bent u beveiligd en wij verzorgen de updates, zodat uw beveiliging up-to-date blijft.

Meer informatie? sales@softwear.nl

Softwear

Sinds 1988 dé specialist in het online automatiseren van in- tot verkoop voor wholesale, retail en webshops. Voorraadbeheersystemen worden geleverd aan de mode-, schoenen-, lingerie- en sportbranche.

 

Meer weten?

Locatie
Merwedeweg 6
3621 LR  Breukelen

Bel (alleen voor kassastoringen) 
+31 (0)20 229 29 29

Mail voor support
help@softwear.nl

Volg ons

Meld u aan voor de Softwear-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Softwear.