Retailbranche nieuwste doelwit voor cybercrime in 2015

Retailbranche nieuwste doelwit voor cybercrime in 2015

Aanvallen op kassasystemen blijven lucratief en de opkomst van betaalsystemen op mobiele apparaten vormen een aantrekkelijk nieuw doelwit voor cybercriminelen. Near Field Communications (NFC) betaaltechnologie zal een volledig nieuw doelwit worden, tenzij gebruikers hun NFC-voorzieningen beter gaan beheren.

Retailers maken veel gebruik van online systemen en moeten mee met de moderne betaalsystemen omdat de consument dit van ze verlangt. Het is dan ook belangrijk dat deze groep vooraf maatregelen neemt zodat de beveiliging van de kassasystemen ook in 2015 gegarandeerd blijft. “Beveiliging van online kassasystemen wordt onderschat, het grootste risico ligt bij de gebruiker. Dagelijks proberen hackers met vele duizenden valse gebruikersnamen en wachtwoorden in te loggen op online kassasystemen. Zo zijn er in de VS bij toonaangevende retailers miljoenen creditcardgegevens gestolen. Op het moment dat de hacker binnen is kan deze doen wat hij wil en is de ramp niet te overzien.”, aldus Jeroen de Vries, directeur van Softwear Mode Automatisering.

De eerste waarschuwingen waren er al in 2014, maar zullen komende jaren in deze vorm explosief toenemen. Criminelen hebben het met name gemunt op creditcard- en bankgegevens van klanten van de winkels. Ook het online verkopen van gestolen creditcard- en bankgegevens wordt steeds eenvoudiger, stelt het rapport van McAfee over het laatste kwartaal van vorig jaar.

Nieuwsbrief

Meld u onderaan de pagina aan voor de Softwear nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen rondom Softwear.

 

[accordion] [accordion_item title="In de cloud" icon="fa fa-cloud"]Altijd up-to-date & veilig opgeslagen in een datacenter. [/accordion_item]

[accordion_item title="Realtime voorraad in kassa en webshop" icon="fa fa-arrow-circle-o-down"]Veranderingen worden direct verwerkt in het hele systeem. [/accordion_item]

[accordion_item title="Online webshopkoppeling" icon="fa fa-shopping-cart"]De voorraad wordt tijdens een verkoop in zowel de winkel als in de webshop direct bijgewerkt. [/accordion_item][/accordion]

Softwear

Sinds 1988 dé specialist in het online automatiseren van in- tot verkoop voor wholesale, retail en webshops. Voorraadbeheersystemen worden geleverd aan de mode-, schoenen-, lingerie- en sportbranche.

 

Meer weten?

Kom langs
Merwedeweg 6
3621 LR  Breukelen

Bel ons
+31 (0)20 229 29 29

Mail ons
help@softwear.nl

Volg ons

Meld u aan voor de Softwear-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Softwear.