Superhero Breadcrumbs

nieuws

Pinnen is milieuvriendelijker dan cashbetaling

Pinnen is iets minder schadelijk voor het milieu dan contante transacties. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) na onderzoek naar de invloed van pin- en contante transacties op het milieu.

Een pinpasbetaling in Nederland heeft evenveel invloed op het milieu als het anderhalf uur laten branden van een spaarlamp van acht watt. Een transactie met contant geld heeft een iets grotere impact. Deze staat gelijk aan het twee uur laten branden van dezelfde spaarlamp.

Het verbruik van pinbetalingen wordt voornamelijk gestuwd door pinterminals in winkels. De productie en het energieverbruik van de apparaatjes zijn daarin de boosdoener. De apparaten staan meestal 24 uur per dag aan en verbruiken ook stroom wanneer consumenten niet pinnen. Verder dragen het stroomgebruik van de datacenters die de betalingen verwerken en de productiekosten van de pinpas mee aan de uitstoot.

Bij contante betalingen zorgt de distributie voor een relatief grote ecologische voetafdruk. Dat komt omdat het geld wordt verplaatst in geldtrucks die op fossiele brandstoffen rijden. De winning van kopererts voor de munten en het elektriciteitsverbruik van de geldautomaten maken ook deel uit van het totale verbruik.

In Nederland is de bijdrage van betalingsverkeer beperkt in vergelijking met andere producten en diensten. Betaaltransacties zijn goed voor 0.015 procent van de totale CO2-uitstoot.

 

Bron: Retailtrends

Softwear

Sinds 1988 dé specialist in het online automatiseren van in- tot verkoop voor wholesale, retail en webshops. Voorraadbeheersystemen worden geleverd aan de mode-, schoenen-, lingerie- en sportbranche.

 

Meer weten?

Locatie
Merwedeweg 6
3621 LR  Breukelen

Bel (alleen voor kassastoringen) 
+31 (0)20 229 29 29

Mail voor support
help@softwear.nl

Volg ons

Meld u aan voor de Softwear-nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Softwear.