Casual sportief in het middensegment, zo omschrijft Ellen Brantjes haar collectie damesmode. Met winkels in Heemskerk, Heiloo en Alkmaar en een webshop heeft ze een groot bereik in Noord-Holland. De meeste klanten komen uit de omgeving, maar intussen weten ook vrouwen van verder weg Brantjes Fashion te vinden.
Ze twijfelde lang over een webshop: “Wat de doorslag gaf, was dat ik alles kon onderbrengen bij Softwear. Dan heb je één aanspreekpunt.” Sinds de webshop er is, wil ze hem niet meer kwijt: “Klanten raken eraan gewend. Online zien ze de stijl en sfeer, daarna komen de meesten naar de winkel om te passen. Het is toch anders als je een broek op een plaatje ziet dan dat je hem aantrekt. Ik zie de webshop dus vooral als service en als visitekaartje van de winkel. Naar mijn idee bestellen jongere generaties heel makkelijk via internet. Alleen daarom al is het goed om online aanwezig te zijn.”
Haar ouders waren met hun kledingwinkels al klant bij Softwear. Ellen: “Ik weet niet beter dan dat automatiseren bij ondernemen hoort. En aangezien ik dat zelf niet kan, heb ik een bedrijf nodig dat dat voor me doet. Ik vind automatiseren belangrijk, omdat ik wil weten hoe mijn bedrijf ervoor staat. Verkopen kan ik uit de kassa halen, maar ik wil meer inzicht, bijvoorbeeld in de actuele voorraad en omloopsnelheid. Het bespaart me tijd en personeel als we niet zelf allerlei cijfers hoeven bij te houden, omdat dat automatisch gebeurt.”
Voor grotere merken werkt Ellen met een EDI-koppeling. Van deze merken stuurt de leverancier data rechtstreeks Softwear en worden verkoopgegevens automatisch bijgewerkt. “We hoeven deze artikelen niet te scannen in de winkel”, aldus Ellen. “Bij merken die onze verkoopgegevens niet kunnen uitlezen bestellen we handmatig en van kleine merken moeten we soms zelfs nog stickers uitdraaien. Dan merk je hoe groot het verschil in werkwijze is.”