Retail

Minder invoerwerk

Alle cases

Sneller inzicht in voorraden bij leveranciers

Met lingerie en badkleding voor dames en shirts en ondergoed voor heren, biedt Lengerique in Santpoort-Noord een uitgebreide collectie ondermode. Een aantal jaren geleden voegde de lingeriewinkel daar de verkoop van borstprotheses aan toe. “Onze missie is ‘vrouwen zich weer vrouw te laten voelen’,” vertelt Erwin Thijssen. “Dat geldt ook voor vrouwen die een (deel van) een borst moeten missen.” Hij en zijn vrouw Debby Thijssen zijn samen eigenaar van de winkel; Erwin regelt vooral administratieve zaken en back office activiteiten.

Zo veel mogelijk automatiseren

Al sinds de start van Lengerique in 2006 is Softwear de kassaleverancier. Vanaf 2017 was de winkel enkele jaren onderdeel van een franchiseformule. Toen Lengerique in januari 2021 weer zelfstandig verder ging, koos Erwin opnieuw voor Softwear: “Ik ben redelijk digitaal vaardig en wilde zo veel mogelijk automatiseren, want dat betekent gemak en minder risico op fouten. In die periode was Softwear Latest Collection aan het ontwikkelen. Voor mij was meteen duidelijk dat ik wilde aansluiten, want daarmee zou ik minder artikelen hoeven in te voeren in de kassa. En dat merken we inderdaad in de praktijk.”

Meer overzicht

Het voordeel van Latest Collection bewijst zich voor Erwin ook bij leveringen van nieuwe collecties en nabestellingen: “Het liefst werk ik met de barcodes van de leverancier, maar die waren voorheen niet altijd bekend op het moment van levering. Daarnaast vragen klanten soms naar artikelen en maten die wij initieel niet hebben ingekocht. Nu alles in Latest Collection aanwezig is, weet ik zeker dat het artikel altijd herkend wordt met weergave van de juiste verkoopprijs. Zo houden we op drukke dagen meer overzicht in de winkel.”

Klant aan het woord

Resumerend ben ik blij met de webshop en Latest Collection, en in beide zie ik nog mogelijkheden voor verbetering. Op dit moment functioneert Latest Collection voor mij als een groot artikelbestand. Ecwid is net gelanceerd, en ik zie veel potentie. Ik denk wel dat Softwear met zowel Ecwid als Latest Collection een goede keuze heeft gemaakt en voor de langere termijn meer waarde kan creëren voor de klant.
Erwin Thijssen Lengerique
Website
1 2 3 7

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Latest Collection by Softwear stuurt regelmatig een korte nieuwsbrief met informatie over producten, diensten en aanbiedingen. Geef je nu via onderstaand formulier op.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram