Retail

Online zichtbaar

Alle cases

Online zichtbaar zijn is belangrijker dan ooit

De twee fashionwinkels en outletstore van Hans Frauenfelder zijn goed online zichtbaar en trekken een breed publiek: van meiden rond de zestien jaar tot vrouwen van boven de zestig. Nameless heeft een breed aanbod. “We verkopen al 25 jaar trendy kleding, schoenen en sieraden van veel verschillende merken, daar zit voor iedereen iets bij.” We zijn gevestigd in Den Helder. Een relatief kleine stad, volgens Hans, waardoor hij een grote vaste klantenkring heeft: “En wanneer onze vaste klanten op vakantie zijn, leveren toeristen een positieve bijdrage aan een constante verkoop. De afgelopen jaren heeft de omgeving veel gedaan om het toerisme te stimuleren, zoals de bouw van nieuwe vakantieparken. Sindsdien eindigt ons zomerseizoen ook later.”

online zichtbaar fashionstore nameless den helder met latest collection by softwear
Fashionstore Nameless & Dreams Den Helder

Marketing en branding

Hans werkt al twintig jaar met het voorraadbeheersysteem van Softwear. Sinds begin 2021 heeft hij met technische ondersteuning van Softwear een Ecwid-webshop, plus een koppeling naar het fashionplatform Miinto. Hans: “Alles wat ik in de webshop zet is direct online zichtbaar voor mijn klanten en daarnaast kan ik in heel Nederland online verkopen. Tegelijkertijd is de concurrentie van die online zichtbaarheid gigantisch.

Verkoop via online platforms

Tegen de branding en marketing van grote merken en fashionplatforms kun je als MKB-ondernemer niet op. Daarom verkoop ik daarnaast ook via Miinto. Het neemt me werk uit handen, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Ik blijf dus kritisch kijken naar wat een online platform kost en oplevert.” Hij overweegt momenteel om ook via andere online platforms te gaan verkopen: “De samenwerking en de ondersteuning van Softwear in de vorm van koppelingen naar deze platforms zijn hierbij essentieel.”

Korte lijnen

Artikelen die Hans in zijn voorraadbeheersysteem opneemt, staan direct in zijn webshop. “Dat werkt prima”, beaamt hij. “En als er een enkele keer iets hapert in de koppeling naar Miinto zoekt Softwear direct uit hoe het zit, zelfs in het weekend staan zij voor ons klaar. De lijnen over en weer zijn kort; wanneer ik een vraag stel via de app of mail krijg ik altijd meteen antwoord.”

Wil je net als Nameless ook online zichtbaar zijn?

Latest Collection by Softwear helpt je binnen enkele uren een webshop te starten, waar automatisch alle artikelen uit je collectie in staan. Doordat wij al jaren ontwikkelen op het stabiele en vooruitstrevende e-commerceplatform van Ecwid, kunnen we je efficiënt van dienst zijn. Wil je meer informatie of heb je vragen over online zichtbaar zijn? Stuur vrijblijvend een e-mail naar sales@softwear.nl.

Klant aan het woord

Alles wat ik in de webshop zet is direct zichtbaar voor mijn klanten en ik kan online in heel Nederland verkopen. Tegelijkertijd is de concurrentie online gigantisch. Tegen de branding en marketing van grote merken en fashionplatforms kun je als MKB-ondernemer niet op. Daarom verkoop ik ook via Miinto. Het neemt me werk uit handen, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Ik blijf dus kritisch kijken naar wat een platform kost en oplevert.
Hans Frauenfelder Nameless
Website
1 2 3 7

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Latest Collection by Softwear stuurt regelmatig een korte nieuwsbrief met informatie over producten, diensten en aanbiedingen. Geef je nu via onderstaand formulier op.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram