Retail

Voorraden kloppen altijd

Alle cases

Onze webshop bijhouden kost veel minder tijd

De grootvader van Roel Lendi begon in het Limburgse Hoensbroek ruim 80 jaar geleden een zaak in maatkostuums. Roels vader voegde daar herenconfectie aan toe en zijn moeder startte met een compagnon een damesmodezaak. Toen Roel en zijn vrouw het familiebedrijf overnamen, maakten ze er één winkel van met casual mode, maatpakken en trouwkleding onder de naam Lendi |men | women | fashion. “We hebben een trouwe, vaste klantenkring”, vertelt hij. “Veel dames shoppen eerst voor zichzelf en komen later terug met hun man.”

Data synchroniseren

Sinds acht jaar heeft Lendi een webshop. Roel bracht deze onlangs onder bij Softwear. De belangrijkste reden was dat hij data uit het kassasysteem online wil hebben, zodat de voorraden in de winkel en de webshop synchroon lopen. “In het verleden hadden steeds we te maken met verschillende datasystemen, waardoor het niet lukte data samen te brengen. Softwear heeft een koppeling gemaakt tussen mijn kassasysteem en de webshop. Het inrichten van de webshop gaat daardoor veel makkelijker en de voorraden kloppen altijd. Had ik dit maar jaren eerder gedaan.”

Extra ordervolume

Roel ziet de webshop als extra etalageruimte. Veel klanten oriënteren zich online en komen dan naar de winkel om te shoppen: “Ook oudere consumenten pakken hun tablet erbij om te kijken wat er nieuw binnen is. We moeten dus online vindbaar en zichtbaar zijn, ook al zijn we te klein om echt goede handel uit de webshop te halen. Om ons bereik te vergroten werken we met Tobedressed.nl, een platform met veel meer marketingkracht.” Softwear heeft een koppeling gerealiseerd tussen de Lendi-webshop en To be dressed, zodat plaatjes, maatbalken en artikelomschrijvingen grotendeels automatisch worden doorgezet. Roel: “Zo’n 90 procent gaat zonder dat ik er omkijken naar heb. Dat scheelt me veel tijd, terwijl ik wel extra ordervolume creëer.”

Klant aan het woord

In het verleden hadden steeds we te maken met verschillende datasystemen, waardoor het niet lukte data samen te brengen. Softwear heeft een koppeling gemaakt tussen mijn kassasysteem en de webshop. Het inrichten van de webshop gaat daardoor veel makkelijker en de voorraden kloppen altijd. Had ik dit maar jaren eerder gedaan.
Roel Lendi Lendi
Website
1 2 3 7

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Latest Collection by Softwear stuurt regelmatig een korte nieuwsbrief met informatie over producten, diensten en aanbiedingen. Geef je nu via onderstaand formulier op.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram